Grote update: Gloednieuw Design Aangedreven door Krachtige Features.

Deze efficiencyslag in bedrijfsvoering is een game changer voor MANA

MANA gaf aan dat hun organisatie behoefte had aan meer orde en structuur binnen alle documentatie.
Industrie
Transport & Logistiek

Hoe het begon

Tijdens een kort gesprek vertelde Jasmijn van HR bij MANA, ons meer over de orde en structuur die MANA tot nu toe heeft behaald met een nieuw managementsysteem die door MANA is ingericht met behulp van ISO2HANDLE software.

Over MANA Bedrijfswagens

MANA Bedrijfswagens is gevestigd in Breda, Den Bosch, Goes, Roosendaal en Tilburg en telt ca. 85 medewerkers. Het bedrijf is dealer van MAN Bedrijfswagens, verkoopt en levert nieuwe en jong gebruikte trucks en bedrijfswagens. Daarnaast is MANA Bedrijfswagens Volkswagen Service Partner. De onderneming is sinds januari 2020 in handen van Fred van der Heijden en meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Waar liep MANA tegenaan?

Geen overzicht in alle documenten, Vindbaarheid van documenten, Geen inzicht (lopende) taken, Dubbele registraties, Een systeem die niet voor de organisatie werkt. MANA gaf aan dat hun organisatie behoefte had aan meer orde en structuur binnen alle documentatie. Vlak na de overname moest MANA opnieuw worden gecertificeerd voor ISO 9001. Hierdoor werd duidelijk dat er nog veel werk zat in de voorbereiding naar de audit, aldus Jasmijn van HR. Dit was aardig tijdrovend en zeker een punt om in de toekomst op te pakken.  Ze wilden het bedrijfs managementsysteem graag professionaliseren. MANA raadpleegde een extern adviseur om deze professionaliseringsslag te maken, ze kregen een aantal tips om dit te kunnen oppakken.

“Samen met ISO2HANDLE bekeken we hoe we het managementsysteem konden inrichten, zodat het systeem op den duur voor ons kan werken. Met uiteindelijk het doel dat er voor al onze vestigingen meer structuur en inzicht in ons bedrijfs managementsysteem komt.’’

Bij het bouwen van een eigen managementsysteem kun je vragen beantwoorden zoals:

  • Hoe en op welk moment maak je bepaalde informatie zichtbaar?
  • Welke velden zijn voor iedereen zichtbaar, en welke niet?
  • Hoe ziet ons dashboard eruit?
  • Welke workflows worden geautomatiseerd?

Plan van aanpak

We zijn druk aan de slag gegaan om orde en overzicht te creëren. Hierin ontdekte wij dat het prettig is om een managementsysteem te hebben, die naar eigen inzicht kan inrichten en uitbreiden waar nodig. Met het flexibele karakter van ISO2HANDLE is de basis hiervoor gelegd. Na twee trainingen over het gebruik van ISO2HANDLE, een aantal vragen over het systeem en hulp bij implementatie van de basis konden we gauw zelfstandig aan de slag met het bouwen van ons eigen managementsysteem!

De wensen van MANA

  • Formulieren zelf kunnen bouwen
  • Orde en structuur binnen alle documenten
  • Een dashboard voor inzicht binnen de organisatie
  • Voor iedereen toegankelijk
  • Dit had uiteindelijk als resultaat dat MANA nu bouwt aan een managementsysteem die aansluit op haar wensen en visie.

Resultaten

Mana Bedrijfswagens is hét bewijs dat het zelf bouwen van een managementsysteem voor bedrijven werkt. In korte tijd is het binnen het hoofdkantoor geïmplementeerd en is de eerste slag gemaakt. We zijn druk op weg naar de volgende stap: digitalisering binnen MANA over alle vestigingen heen. Een systeem die voor ons gaat werken.

Waarom kiest MANA voor ISO2HANDLE?

Tijdens de zoektocht naar een geschikt managementsysteem, kwam ISO2HANDLE op advies van een externe adviseur.

“We hebben voor ISO2HANDLE gekozen vanwege de verfrissende blik op managementsystemen, gebruiksvriendelijkheid, look and feel maar vooral omdat wij in dit systeem zelf ons eigen bedrijfs managementsysteem en daarbij behorende formulieren kunnen bouwen.”