Kwaliteit en veiligheid zijn de verantwoordelijkheid van iedereen.

“De software is zo flexibel in te richten en heeft zulke krachtige functies, dat je alles in één systeem kunt doen. Dat scheelt aanzienlijk in de licentiekosten, die in het geval van ISO2HANDLE toch al niet te hoog zijn.”
Richard van Lingen
-
KAM-manager

Lomans totaalinstallateur

In 1918 begon Frans Lomans in het centrum van Amersfoort een winkel in elektrisch licht. Nu, ruim 100 jaar later verzorgt Lomans elektrotechnische installaties, die gebouwen in heel Nederland in staat stellen om optimaal te functioneren en te presteren. Lomans heeft nog steeds het karakter van een familiebedrijf, maar wel met 400 medewerkers en een eigen Academy. Die Academy verzorgt sinds ruim drie jaar in-house BBL-trajecten vanuit (binnenkort) een eigen gebouw en met reguliere MBO-docenten. Persoonlijke begeleiding staat in die opleiding centraal en de leerlingen zijn zeer betrokken en enthousiast.

Wat was de uitdaging?

Persoonlijke ontwikkeling is een rode draad en eerste levensbehoefte van Manager KAM Richard van Lingen. Behalve persoonlijk viel er ook zakelijk heel wat te ontwikkelen toen Richard in januari 2020 bij Lomans aan boord kwam.

“In die tijd keek de organisatie naar de KAM-afdeling als de leverancier van kwaliteit en veiligheid”, aldus Richard.

Een gezondere benadering was volgens hem dat kwaliteit en veiligheid van iedereen in de organisatie zou moeten zijn en dat je die onderwerpen goed zou willen borgen in je primaire processen.

“Het heeft de nodige tijd, lobbywerk en overtuigingskracht gekost, maar we mogen wel zeggen dat we inmiddels een heel eind op de goede weg zijn. Binnen elke afdeling van Lomans wordt nu tijd vrijgemaakt voor KAM, waarmee de kwaliteits-/veiligheidsfunctie goed is geland tot in de diverse afdelingen van de organisatie.”, zegt Richard.

Om kwaliteits- en veiligheidsmanagement professioneel te managen wordt Lomans ondersteund door de software van ISO2HANDLE.

Bedrijfsnaam
Lomans totaalinstallateur
Gebruikte koppelingen
Heb je vragen?

Waarom gekozen voor ISO2HANDLE?

“Er zijn veel systemen op de markt die kwaliteits- en veiligheidsmanagement kunnen ondersteunen. Maar na een grondige evaluatie van al die systemen kwam er maar een systeem uit dat volledig geschikt was om zowel, kwaliteit als milieu en veiligheid effectief te managen. Dat is de verwachting die wij van ISO2HANDLE hebben. De mogelijkheden van het platform lijken ongekend.”, stelt Richard.

“De software is zo flexibel in te richten en heeft zulke krachtige functies, dat je alles in één systeem kunt doen. Dat scheelt aanzienlijk in de licentiekosten, die in het geval van ISO2HANDLE toch al niet te hoog zijn.”

“Wat ook enorm helpt is dat je bij ISO2HANDLE geen extra modules hoeft te kopen als je net lekker op weg bent. Je krijgt gewoon alle functionaliteit voor één faire prijs. Je kunt er zo veel of weinig van maken als je zelf wil. En waar je hulp nodig hebt om specifiek maatwerk in te richten, staat ISO2HANDLE altijd klaar om je snel te helpen.”

Wat heeft die keuze opgeleverd?

De eerste meters zijn gemaakt en er is een solide basisopzet van het systeem ingericht. Na een grondige procesoptimalisatie zijn alle nieuwe processen via de software inzichtelijke gemaakt voor iedereen in de organisatie.

Het middelenbeheer zal naar verwachting in de komende maanden via het ISO2HANDLE platform worden geprofessionaliseerd. Zowel de uitgifte en inname als onderhoud, reparatie en keuring worden dan via de software gemanaged. Dat scheelt enorm veel handmatig werk en er worden geen zaken meer over het hoofd gezien.

Via een koppeling met het bestaande ERP-systeem wordt straks per fase van een nieuw verworven project automatisch een risicoanalyse gedaan. Daarbij worden per gesignaleerd risico specifieke medewerkers door het systeem aangespoord om hun beheersmaatregelen te nemen en te registreren. Zo is een super effectieve module voor risicomanagement ingericht. Risico’s worden gesignaleerd op het moment dat ze ontstaan en direct ter mitigatie op de juiste plaats in de organisatie neergelegd, waarbij de afhandeling ook automatisch wordt bewaakt.

Hoe eenvoudig was het om het ISO2HANDLE in te richten?

“Omdat het systeem eindeloze mogelijkheden kent, is de leercurve vooral in het begin wel stijl te noemen. Gelukkig is goede hulp van ISO2HANDLE altijd dichtbij. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en gaan we uitbouwen met het inrichten van diverse API’s om informatie uit andere applicaties te halen.”, zegt Richard.

De komende tijd is gereserveerd voor het prioriteren van processen en het betrekken en opleiden van ICT-mensen zodat die een beter zicht krijgen op de functionaliteit en de mogelijkheden van ISO2HANDLE.

Al met al is het een ‘work in progress’ en is Lomans goed onderweg.

Geschreven door

Marco Dees

Bekijk Bio

Heeft u hulp nodig?

Laat je nummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Geweldig! We nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Oeps! Er lijkt iets mis gegaan te zijn tijdens het verzenden van het formulier.
ISO2HANDLE Teammembers
ISO2HANDLE Software snapshot
ISO2HANDLE Google raiting