Gedehydrateerde Jackfruit is een sleutel in deze overgang. Het heeft een stevige vlezige bite en neemt smaken en specerijen perfect op, waardoor het vlees onherkenbaar ‘imiteert’. Door Jackfruit als ingrediënt te gebruiken, kunnen voedingsbedrijven en chef-koks hun klanten een smakelijke maaltijd aanbieden, wat bijdraagt aan een duurzamere planeet. Het drogen van de Jackfruit vermindert het volume, de transportkosten en de footprint naar Nederland met 80%. Wij verkopen rechtstreeks aan voedingsbedrijven in Europese markten en daarbuiten.
Fiber Foods wil veerkrachtige ecosystemen en inclusieve Afrikaanse samenlevingen creëren
De wereld van voedsel verandert in de richting van minder vlees en meer plantaardige alternatieven. Fiber Foods wil veerkrachtige ecosystemen en inclusieve Afrikaanse samenlevingen creëren door te combinatie van internationale handel en sociale ontwikkeling.
Debra Aurich-Koomen
“We halen onze Jackfruit uit agrobossen in Oeganda die worden gerund door kleine boeren en hun gezinnen. We garanderen dat ze afnemen tegen een eerlijke prijs. Door de Jackfruit op regionale hubs te verwerken, creëren we banen voor vrouwen en voegen we waarde toe die in de Oegandese economie blijft.”
Het proces:
De JackFruit is afkomstig van ongeveer 800 kleine boeren, die behoren tot 7 verschillende leveranciers van boeren in Oeganda, daarna wordt het vervoerd naar onze partner verwerking hubs die de JackFruit dehydrateren. Eenmaal gedroogd en verpakt, wordt het verscheept naar Nederland, waar voedselverwerkende bedrijven het ingrediënt gebruiken in gehaktballen, hamburgers, curries, stoofschotels en soepen.
“Waar vind je een informatiebeheersysteem dat volledige vrijheid en flexibiliteit in configuratie mogelijk maakt, alsof het legoblokken zijn?”