Waar vind je een informatiebeheersysteem dat volledige vrijheid en flexibiliteit in configuratie mogelijk maakt, alsof het legoblokken zijn?

"Met I2H hebben we een tool die alle vakjes van onze checklist hierboven aanvinkt. Het team heeft ons enorm geholpen om ons op de hoogte te houden, door ideeën op te doen voor het ontwerpen van een proces dat traceerbaarheid van boer tot koper in Nederland mogelijk maakt."
Debra Aurich-Koomen
-
Supply Chain Manager, Fiber Foods

Fiber Foods

Gedehydrateerde Jackfruit is een sleutel in deze overgang. Het heeft een stevige vlezige bite en neemt smaken en specerijen perfect op, waardoor het vlees onherkenbaar ‘imiteert’. Door Jackfruit als ingrediënt te gebruiken, kunnen voedingsbedrijven en chef-koks hun klanten een smakelijke maaltijd aanbieden, wat bijdraagt ​​aan een duurzamere planeet. Het drogen van de Jackfruit vermindert het volume, de transportkosten en de footprint naar Nederland met 80%. Wij verkopen rechtstreeks aan voedingsbedrijven in Europese markten en daarbuiten.

Fiber Foods wil veerkrachtige ecosystemen en inclusieve Afrikaanse samenlevingen creëren

De wereld van voedsel verandert in de richting van minder vlees en meer plantaardige alternatieven. Fiber Foods wil veerkrachtige ecosystemen en inclusieve Afrikaanse samenlevingen creëren door te combinatie van internationale handel en sociale ontwikkeling.

Debra Aurich-Koomen

“We halen onze Jackfruit uit agrobossen in Oeganda die worden gerund door kleine boeren en hun gezinnen. We garanderen dat ze afnemen tegen een eerlijke prijs. Door de Jackfruit op regionale hubs te verwerken, creëren we banen voor vrouwen en voegen we waarde toe die in de Oegandese economie blijft.”

Het proces:

De JackFruit is afkomstig van ongeveer 800 kleine boeren, die behoren tot 7 verschillende leveranciers van boeren in Oeganda, daarna wordt het vervoerd naar onze partner verwerking hubs die de JackFruit dehydrateren. Eenmaal gedroogd en verpakt, wordt het verscheept naar Nederland, waar voedselverwerkende bedrijven het ingrediënt gebruiken in gehaktballen, hamburgers, curries, stoofschotels en soepen.

“Waar vind je een informatiebeheersysteem dat volledige vrijheid en flexibiliteit in configuratie mogelijk maakt, alsof het legoblokken zijn?”

Bedrijfsnaam
Fiber Foods
Gebruikte superpowers
Gebruikte koppelingen
No items found.
Heb je vragen?

Wat zochten we?

Al vroeg in het proces kwamen we tot enkele belangrijke realisaties die onze behoeften vormden en definieerden waarnaar we op zoek waren:

  • We realiseerden ons dat om de kwaliteit van onze gedroogde JackFruit continu te verbeteren en om te kunnen voldoen aan de FSCC-certificering, we volledige transparantie en beschikbaarheid van alle kritieke verwerkingsgegevens nodig hadden, gestroomlijnd over alle verwerkings hubs.
  • We hadden een systeem nodig dat flexibel en wendbaar genoeg zou zijn om ons aan te passen aan onze snel evoluerende processen en groeiende activiteiten; zoals het bouwen van een vliegtuig tijdens het opstijgen.
  • De sleutel tot onze klantbelofte zijn eerlijke prijzen en traceerbaarheid, dus we hadden niet alleen een kwaliteitsbeheer- en informatiebeheersysteem nodig, een vraag planning- en bestelsysteem, we hadden ook een traceerbaarheid tool nodig die door verschillende belanghebbenden in de toeleveringsketen kon worden gebruikt , van leveranciers, verwerkers, het team in Oeganda en het team in Nederland.
  • En tot slot hadden we als startup een beperkt budget en zeker niet het budget om te besteden aan een op maat gemaakt ERP-systeem met waardevolle ontwikkeluren

Dus, waar zou zo’n super behendige duizendpoot te vinden zijn? Waar vind je een informatiebeheersysteem dat volledige vrijheid en flexibiliteit in configuratie mogelijk maakt, alsof het legoblokken zijn? Daar kwam voor ons ISO2HANDLE met kop en schouders voor uit de bus.

Wat is het resultaat?

Met I2H hebben we een tool die alle vakjes van onze checklist hierboven aanvinkt. Het team heeft ons enorm geholpen om ons op de hoogte te houden, door ideeën op te doen voor het ontwerpen van een proces dat traceerbaarheid van boer tot koper in Nederland mogelijk maakt. We hebben het systeem bijna helemaal zelf kunnen bouwen, gewoon door de processen te ontwerpen, de formulieren en sjablonen te bouwen, ze aan elkaar te klikken en de slimme workflows en reken functionaliteiten toe te voegen. Hiermee zijn we echt enorm blij en draait ons bedrijf zoals we wensen en hebben we grip en inzicht op die punten die wij belangrijk vinden.

Heeft u hulp nodig?

Laat je nummer achter en wij bellen je zo spoedig mogelijk terug.
Geweldig! We nemen binnen 3 werkdagen contact met u op.
Oeps! Er lijkt iets mis gegaan te zijn tijdens het verzenden van het formulier.
ISO2HANDLE Teammembers
ISO2HANDLE Software snapshot
ISO2HANDLE Google raiting