ISO2HANDLE en ICT Institute slaan handen ineen voor AVG-oplossing

ICT Institute (SoftwareZaken) is een adviesbureau voor objectief en onafhankelijk IT-advies. Ons doel is altijd om te zorgen dat IT op de juist manier wordt ingezet.

Kennisgebieden:

  • IT-security,
  • Privacy,
  • Agile en scrum,
  • Deskundigenonderzoek.

ISO2HANDLE post maandelijks een blog. In deze blog speciale aandacht voor partner ICT Institute.

AVG/GDPR snel en effectief beheersbaar in de cloud met nieuw platform

ISO2HANDLE en ICT Institute hebben samen een nieuw platform ontwikkeld waarmee bedrijven hun privacydocumenten mee kunnen beheren. Het gaat om een online-tool waarin bedrijven hun register van verwerkingen, DPIA’s, en verwerkersovereenkomsten kunnen bijhouden. Door digitaal alle documentatie centraal bij te houden kunnen bedrijven flexibeler met de bescherming van persoonsgegevens omgaan, en dit (mocht het ooit nodig zijn) eenvoudig op verzoek aan de toezichthouder laten zien.

Het belang van een goede AVG-tool

De AVG/GDPR bevat op meerdere plekken de verplichting om documentatie bij te houden. De verplichting is vormvrij: organisaties mogen zelf kiezen om op papier of digitaal te werken, en welke tools zij gebruiken. Kleine organisaties die eenvoudig willen beginnen kunnen gebruik maken van Word en Excel. Hier zijn goede templates voor te vinden, onder andere bij ICT Institute: wij hebben een template voor het register van verwerkingsactiviteiten, DPIA’s, verwerkersovereenkomsten. Voor de privacy verklaring, en het melden van datalekken hebben wij informatieve artikelen.

Grotere organisaties hebben echter baat bij een online-omgeving. Hiermee wordt een beter overzicht gehouden en kunnen ook meerdere mensen tegelijk werken. ICT Institute heeft daarom een online tool ontworpen, die is gerealiseerd op basis van het platform van ISO2Handle. Deze tool, genaamd AVG2Handle, bevat ondersteuning en uitleg voor alle noodzakelijke AVG-stappen. De tool kan gebruikt worden ter ondersteuning van de FG, maar is hier niet alleen op gericht. Niet alle organisaties hebben namelijk een Functionaris voor Gegevensbescherming nodig. De tool is zo ingericht, dat het overzichtelijk en duidelijk houvast biedt aan privacy professionals, management, auditors en toezichthouders.

Opbouw van AVG2HANDLE

Ook zijn er het afgelopen jaar aardig wat tools ontwikkeld door de markt. ICT Institute heeft in samenwerking met ISO2HANDLE de tool AVG2HANDLE ontwikkeld. De tool is ruim een jaar in ontwikkeling geweest, en de effectiviteit is met wetenschappelijk onderzoek gevalideerd.

AVG2HANDLE bestaat hoofdzakelijk uit twee delen; een compliance scan om te beoordelen en bijhouden of een bedrijf aan de belangrijkste onderdelen van de AVG voldoet, en een register van verwerkingsactiviteiten. Gebruikers kunnen daarnaast eenvoudig hun DPIA’s en verwerkingsovereenkomsten beheren, en hebben snel toegang tot onze AVG templates en informatie.

Heeft u interesse in ISO2HANDLE? Vraag dan een gratis demo aan!

[addtoany]

Leave a comment

Contact opnemen

Aanmelden basis cursus

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies