Klantcases – MANA Bedrijfswagens

Waarom MANA Bedrijfswagens kiest voor ISO2HANDLE

academy-9001-iso

Hoe het begon

Tijdens een kort gesprek vertelde Jasmijn van HR bij MANA, ons meer over de orde en structuur die MANA tot nu toe heeft behaald met een nieuw managementsysteem die door MANA is ingericht met behulp van ISO2HANDLE software.

Over MANA Bedrijfswagens

MANA Bedrijfswagens is gevestigd in Breda, Den Bosch, Goes, Roosendaal en Tilburg en telt ca. 85 medewerkers. Het bedrijf is dealer van MAN Bedrijfswagens, verkoopt en levert nieuwe en jong gebruikte trucks en bedrijfswagens. Daarnaast is MANA Bedrijfswagens Volkswagen Service Partner. De onderneming is sinds januari 2020 in handen van Fred van der Heijden en meer dan ooit klaar voor de toekomst.

Waar liep MANA tegenaan?

Geen overzicht in alle documenten

Vindbaarheid van documenten

Geen inzicht (lopende) taken

Dubbele registraties

Een systeem die niet voor de organisatie werkt

MANA gaf aan dat hun organisatie behoefte had aan meer orde en structuur binnen alle documentatie. Vlak na de overname moest MANA opnieuw worden gecertificeerd voor ISO 9001. Hierdoor werd duidelijk dat er nog veel werk zat in de voorbereiding naar de audit, aldus Jasmijn van HR. Dit was aardig tijdrovend en zeker een punt om in de toekomst op te pakken. 

Ze wilden het bedrijfs managementsysteem graag professionaliseren. MANA raadpleegde een extern adviseur om deze professionaliseringsslag te maken, ze kregen een aantal tips om dit te kunnen oppakken.

“Samen met ISO2HANDLE bekeken we hoe we het managementsysteem konden inrichten, zodat het systeem op den duur voor ons kan werken. Met uiteindelijk het doel dat er voor al onze vestigingen meer structuur en inzicht in ons bedrijfs managementsysteem komt.’’

Bij het bouwen van een eigen managementsysteem kun je vragen beantwoorden zoals:

Hoe en op welk moment maak je bepaalde informatie zichtbaar?

Welke velden zijn voor iedereen zichtbaar, en welke niet?

Hoe ziet ons dashboard eruit?

Welke workflows worden geautomatiseerd?

Plan van aanpak

We zijn druk aan de slag gegaan om orde en overzicht te creëren. Hierin ontdekte wij dat het prettig is om een managementsysteem te hebben, die naar eigen inzicht kan inrichten en uitbreiden waar nodig. Met het flexibele karakter van ISO2HANDLE is de basis hiervoor gelegd. Na twee trainingen over het gebruik van ISO2HANDLE, een aantal vragen over het systeem en hulp bij implementatie van de basis konden we gauw zelfstandig aan de slag met het bouwen van ons eigen managementsysteem!

De wensen van MANA

Formulieren zelf kunnen bouwen

Orde en structuur binnen alle documenten

Een dashboard voor inzicht binnen de organisatie

Voor iedereen toegankelijk

Dit had uiteindelijk als resultaat dat MANA nu bouwt aan een managementsysteem die aansluit op haar wensen en visie.

Resultaten

Mana Bedrijfswagens is hét bewijs dat het zelf bouwen van een managementsysteem voor bedrijven werkt. In korte tijd is het binnen het hoofdkantoor geïmplementeerd en is de eerste slag gemaakt. We zijn druk op weg naar de volgende stap: digitalisering binnen MANA over alle vestigingen heen. Een systeem die voor ons gaat werken.

Waarom kiest MANA voor ISO2HANDLE?

Tijdens de zoektocht naar een geschikt managementsysteem, kwam ISO2HANDLE op advies van een externe adviseur.

“We hebben voor ISO2HANDLE gekozen vanwege de verfrissende blik op managementsystemen, gebruiksvriendelijkheid, look and feel maar vooral omdat wij in dit systeem zelf ons eigen bedrijfs managementsysteem en daarbij behorende formulieren kunnen bouwen.”

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden

Probeer ISO2HANDLE voor 30 dagen geheel gratis. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch. Ben je nog niet toe aan een proefaccount? Vraag dan een online rondleiding aan
200+ Bedrijven gingen u voor

Start proefperiode
254
+ gebruikmakende organisaties
26
+ Aangesloten adviesbureau's
2731
+ user accounts
45543
+ Nieuwe registraties

Contact opnemen

Aanmelden basis cursus

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies