De Cruciale Rol van Kwaliteits- en Risicomanagementsoftware bij ESG-rapportages en CSRD

De Cruciale Rol van Kwaliteits- en Risicomanagementsoftware bij ESG-rapportages en CSRD

Het integreren van ESG-principes in bedrijfsstrategieën is niet langer een optie, maar een noodzaak. Met een digitaal managementsysteem zoals ISO2HANDLE kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan huidige en toekomstige regelgeving, maar ook een leidende rol spelen in duurzaamheid.
door
Nico Abbink
Mileu
November 11, 2023

ESG-Rapportages en Duurzaamheidsverslagen: Wat Ze Zijn, Waarom Ze Belangrijk Zijn, en Wat U Moet Weten

In een tijd waarin duurzaamheid en ethisch verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden, zijn ESG-rapportages (environmental, social, and corporate governance) en duurzaamheidsverslagen onmisbare instrumenten geworden. Deze rapportages bieden inzicht in hoe organisaties omgaan met milieuaspecten (Environment), sociale verantwoordelijkheid (Social) en goed bestuur (Governance), gezamenlijk bekend als ESG-criteria. Laten we eens dieper ingaan op wat deze rapportages zijn, hun belang en de essentiële elementen die u moet kennen.

Voor wie?

Er is reeds een aantal jaren gestart met bedrijven met een openbaar belang en meer dan 500 medewerkers. Denk hierbij aan banken, verzekeraars en beursgenoteerde bedrijven.

De komende jaren komen hier echter steeds meer bedrijven en dus ook sectoren bij.
Bedrijven die 2024/2025 ook hieraan moeten gaan voldoen zijn bedrijven die voldoen aan de volgende 2 van de 3 volgende criteria:

  • Meer dan 250 medewerkers
  • Meer dan 40 Miljoen omzet
  • Meer dan 20 miljoen op de balans.

Bedrijven die niet rechtstreeks aan deze eisen moeten voldoen, worden echter steeds meer aangemoedigd om deze CSRD principes te implementeren in hun bedrijfsvoering en om te communiceren over hun prestaties op dit gebied. Dit kan bedrijven helpen om hun reputatie te verbeteren, klanten aan te trekken en investeerders te overtuigen.

Voorbereid zijn op de toekomst

Het integreren van ESG-principes in bedrijfsstrategieën is niet langer een optie, maar een noodzaak. Met een digitaal managementsysteem zoals ISO2HANDLE kunnen bedrijven niet alleen voldoen aan huidige en toekomstige regelgeving, maar ook een leidende rol spelen in duurzaamheid. Het gebruik van dergelijke geavanceerde systemen stelt bedrijven in staat om niet alleen te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen, maar deze ook te integreren in elk aspect van hun bedrijfsvoering. Dit leidt tot betere bedrijfsprestaties, een sterke reputatie en een positieve impact op de maatschappij en het milieu.


Geschreven door

Bekijk Bio