Klantcase – EBC

Waarom EBC Glasvezeltechniek kiest voor ISO2HANDLE

academy-9001-iso

Hoe het begon

Tijdens een kort gesprek vertelde Bram Bos, Directeur van Algemeen directeur van EBC Glasvezeltechniek B.V. ons meer over de wensen en het implementeren van het managementsysteem en de stappen die reeds zijn gemaakt met behulp van ISO2HANDLE software.

Over EBC Glasvezeltechniek B.V.

EBC Glasvezeltechniek is gevestigd in Eelde en telt meer dan 20 jaar ervaring in de aanleg van netwerken. Het bedrijf is gespecialiseerd en gecertificeerd in het goed, efficiënt en veilig aanleggen van netwerken. De kracht van EBC zit in het ontzorgen van de klant met engineering op maat. De onderneming is sinds 2019 in handen van Bram Bas en bereidt zich voor op een sterke toekomst.

Waar liep EBC Glasvezeltechniek tegenaan?

Toegang via de mobiele telefoon of ander mobile devices

Geen overzicht binnen de organisatie

Meerdere software pakketten noodzakelijk

1 Financieel systeem

Veel informatie vastleggen

Bram gaf aan dat er binnen de organisatie behoefte was om alle financiële documentatie in één systeem kwijt te kunnen. Omdat er geen geschikte managementsysteem was, startte Bram met een benchmark en ging hij de mogelijkheden van verschillende managementsystemen af.

Naast de wensen voor een alles-in-1 oplossing is het toekomstperspectief. Dat het systeem de mogelijkheid gaat bieden met de organisatie mee te kunnen groeien wanneer opschalen nodig is of in de toekomst andere systemen te kunnen koppelen via een API-koppeling. 

“Samen met ISO2HANDLE bekeken we hoe we het managementsysteem konden inrichten, met oog op de toekomst.’’

Bij het bouwen van een eigen managementsysteem kun je vragen beantwoorden zoals:

Hoe en op welk moment maak je bepaalde informatie zichtbaar?

Welke velden zijn voor iedereen zichtbaar, en welke niet?

Hoe ziet ons dashboard eruit?

Welke workflows worden geautomatiseerd?

Plan van aanpak

Samen met Jan-Kees heeft Bram de mogelijkheden en wensen besproken. Wat is nu nodig én wat zijn de toekomstplannen? Vanwege de achtergrond in de machinebouw spreken ze dezelfde taal en heeft Jan-Kees de wensen goed weten te vertalen naar een systeem om mee te kunnen starten. Aanvullend heeft Marc een omgeving beschikbaar gesteld, medewerkers van EBC getraind om zelf aan de slag te kunnen met het bouwen van een managementsysteem met alle benodigdheden.

De wensen van EBC

Formulieren zelf kunnen bouwen

Orde en structuur binnen alle documenten

Een dashboard voor inzicht binnen de organisatie

Voor iedereen toegankelijk

Dit had uiteindelijk als resultaat dat EBC nu bouwt aan een managementsysteem die aansluit op haar wensen en visie.

Resultaten

Dankzij de upgrade van ISO2HANDLE is het voor EBC mogelijk geworden om met een softwarepakket verder te gaan. Maar we zijn er nog niet! Met de kennis die we hebben gekregen zijn we ijverig gestart met het bouwen van het systeem zodat het voor ons kan gaan werken. Ik verwacht dat er nog vragen en opmerkingen zullen volgen, maar ik vrees niets. Ik kan namelijk altijd terecht met mijn vragen en wordt geholpen om mogelijkheden te verkennen.

Waarom kiest EBC voor ISO2HANDLE?

De combinatie van communicatie, transparantie en mogelijkheden met de software gaf de doorslag. Zowel Jan-Kees als Marc begrepen de wensen van Bram op het gebied van infrastructuur en de vereisten binnen zijn branche. Waar moeten formulieren aan voldoen? Dat maakte niet, zo flexibel mocht ik het laten inrichten én dat is precies wat ik nodig heb binnen de organisatie. ISO2HANDLE blijft ontwikkelen én als gebruiker mag ik daar ook een rol in spelen, kortom een goede basis voor de toekomst.

Ervaringen

Gerelateerde blog artikelen

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden

Probeer ISO2HANDLE voor 30 dagen geheel gratis. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch. Ben je nog niet toe aan een proefaccount? Vraag dan een online rondleiding aan
200+ Bedrijven gingen u voor

Start proefperiode
254
+ gebruikmakende organisaties
26
+ Aangesloten adviesbureau's
2731
+ user accounts
45543
+ Nieuwe registraties

Contact opnemen

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies