Grote update: Gloednieuw Design Aangedreven door Krachtige Features.

Dashboarding

Dashboarding

ISO-1934, ISO-1931, ISO-1919 Er is nu een nieuw type dashboard beschikbaar. Het tegeltjes dashboard. Dit dashboard type gaat op termijn het oude widgets dashboard vervangen.

In de template editor kun je nu een nieuw type dashboard selecteren (Tegel dashboard).

Hier maak je een nieuw tegeltjes dashboard waarna je hem activeert voor deze template. Een template kan nu dus ook meerdere tegel dashboards hebben.

Het tegeldashboard kan door beheerders en hoger bewerkt worden en kan momenteel gevuld worden met "link" tegels. Deze tegel heeft tal van eigenschappen zoals, kleuren, iconen, een heel aantal links, breedte's hoogte's en helptekst. Deze links kunnen verwijzen naar formulieren, stappen, procesflows, bestanden of URL's.

Deze tegels staan in een tabblad en je kunt zo veel tabbladen maken als je wilt. Voor het bewerken van tabblad titels (maar ook dashboard titels) maken we gebruik van "inline editing". Dat wil zeggen dat je op de tab tekst kun klikken om het te bewerken. Tabbladen zijn initieel "concept" en kunnen gepubliceerd worden wanneer nodig.

Deze tabbladen zitten in het dashboard. En het dashboard zelf kan ook bewerkt worden. Zo kun je per dashboard aangeven hoeveel kolommen hij gebruikt, net als kleuren en iconen.


Daarnaast kun je aangeven of dit dashboard het mobiele dashboard is. Het dashboard verschijnt dan ook in de app onder de nieuwe knop Home.


Tot slot kun je ook per widget aangeven of de widget zichtbaar moet zijn op mobiel waarna deze verschijnt onder een nieuwe knop in de app.

Dit dashboardtype werkt vanaf Essentials/Basis. Wil je meer dan 4 kolommen aan breedte of meerdere links in 1 tegel dan is dat mogelijk vanaf Professional/Uitgebreid.


ISO-1709 In je persoonlijke en bedrijfsdashboard kun je resultaten laten zien van een formulier. Hierin kun je nu En/En en Of/Of filters toevoegen.

ISO-1202 Button widgets kunnen nu ook een achtergrond afbeelding krijgen.

Geschreven door

Marc Abbink

Bekijk Bio