Skip links

Partner case Octant adviesbureau: “IK WIL BOLLETJE(S)!”

Tja, jullie hebben vast wel eens gehoord over de typische Rotterdammer. Recht door zee, hardwerkend, goudeerlijk en in dit geval, lastig te overtuigen van iets nieuws.

Tijdens mijn wekelijkse belrondje langs potentiële partners kwam ik in contact met Mark de Vos, oprichter en directeur van Octant QHSSE Consultants. Octant is een middelgroot consultancy bureau met vele grote klanten in de Rotterdamse haven en ver daarbuiten. Octant is gespecialiseerd in de implementatie van risicomanagementsystemen op het gebied van Quality, Health, Safety, Security & Environment (QHSSE).

Mark had al enkele jaren geleden ingezien dat het automatiseren van het management systeem een grote toegevoegde waarde had en had in de loop der tijd een mooie applicatie ontwikkelt wat gebouwd was rondom zijn eigen visie. Een visie waarin de complexheid van bepaalde normen zijn teruggebracht tot één overzichtelijk geheel van.. jawel. Bolletjes.

Het klinkt wat oneerbiedig…. bolletjes maar juist de eenvoud van de bolletjes zorgen voor overzicht en structuur. De bolletjes zijn ingedeeld conform het PLAN-DO-CHECK-ACT model. Een bolletje staat voor een eis uit een ISO-norm, een procesbeschrijving of een werkinstructie. Klik je erop dan zie je de specifieke procesbeschrijving, werkinstructie of document, etc.

Mark zag wel dat hij meer geld en tijd zou moeten investeren om zijn eigen managementsysteem model nog beter te maken en vooral flexibeler en breder toepasbaar. Hij stond wel open voor een demo van ISO2HANDLE maar alleen als wij iets konden met de….. Bolletjes.

Zo gingen Marc Abbink, oprichter van ISO2HANDLE en ik naar Rotterdam waar we vertelden dat onze applicatie eenvoudig hetzelfde ingericht kon worden naar de wensen van de klant/partner. De visie van Octant zou dus eenvoudig weergegeven kunnen worden, allen zouden de bolletjes dan teksten zijn.

Wij dachten, “dat is toch nagenoeg hetzelfde” maar niet voor Octant. De klanten waren gewend aan de bolletjes en vonden de eenvoud zo fijn werken dat hij er niet vanaf wilde stappen. Mark zag tegelijkertijd ook een heleboel mooie functionaliteiten die hij nu miste en nog niet kon leveren aan zijn klanten. Na een demo van een uur kregen we nog een mogelijkheid. Maar dan moest Octant, je raadt het al, wel de bolletjes terug zien.

Terug in de auto vertelde Marc Abbink me meteen dat dit geen enkel probleem was. Het platform van ISO2HANDLE is namelijk erg flexibel en zodoende ook qua lay-out eenvoudig aan te passen zonder dat we hiervoor iets nieuws moesten programmeren.

Zo gezegd, zo gedaan en na het opvragen van een demo schema van het management systeem (en de bolletjes) zoals Octant deze gebruikt zijn we aan de slag gegaan.  We hebben wij de applicatie van ISO2HANDLE zo ingericht dat de bolletjes zichtbaar werden en er meer “gevoel” kwam bij wat ISO2HANDLE te bieden had.

Zo ontstond er langzaam maar zeker een vertrouwensband wat er in heeft geresulteerd dat  Octant QHSSE Consultants is overgestapt op ISO2HANDLE als dedicated platform om hun QHSSE managementsystemen uit te leveren. We zijn daar heel trots op.
Al kunnen we even geen bolletjes meer zien.

Langzaam ontdooide de Rotterdamse scepticus en zo ontstonden er nieuwe vragen rondom de mogelijkheden van het platform van ISO2HANDLE:

Passen de bolletjes zich vanzelf aan als we nieuwe items toevoegen?

Ja, dat doen ze.

Kunnen jullie ook een link in een e-mail opnemen zodat direct een maatregel opent?

Ja, dat kan.

Kunnen we zelf formulieren maken en aanpassen?

Ja, dat kan.

Kunnen onze klanten al hun registraties nu online indienen en direct een maatregel aan een collega toewijzen?

Ja, dat kan.

Als een klant inlogt kan hij dan mijn huisstijl en logo zien?

Ja, dat kan.

Kunnen er meerdere mensen tegelijkertijd in hetzelfde formulier werken?

Ja, dat kan.

Kunnen we ten aanzien van de te nemen maatregelen onze eigen opbouw kiezen?

Ja, dat kan.

Hebben jullie ook een Escrow mogelijkheid? (een mogelijkheid om de partners en klanten de zekerheid te geven dat als ons iets mocht overkomen dat ons platform online blijft).

Nee, die hebben we niet. (Maar inmiddels  hebben wij deze wel)

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden

Demo

Probeer ISO2HANDLE voor 30 dagen geheel gratis. Na 30 dagen stopt de proefperiode automatisch.

Ben je nog niet toe aan een proefaccount? Vraag dan een online rondleiding aan >

200+ Bedrijven gingen u voor

Contact opnemen

Aanmelden basis cursus

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies

Contact opnemen

Contact opnemen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Whitepaper aanvragen