Skip links

Overstappen van Sharepoint naar ISO2HANDLE 

Tijdens de vele gesprekken die wij wekelijks voeren over de digitalisering van Management systemen krijgen wij regelmatig de vraag “wat zouden voor ons de belangrijkste reden kunnen zijn om over te stappen van ons bestaande Management Systeem in SharePoint of Confluence?”.

Hieronder geven wij 5 belangrijke redenen die wij in de dagelijkse praktijk tegenkomen.

Klantbeoordeling: 9.8/10

450
+ Organisaties
8176
+ gebruikers
84712
+ Nieuwe registraties
633
+ Behaalde certificaten

Lage gebruik- en onderhoudskosten

Ons systeem werk niet met dure licenties voor extra applicaties, gebruikerskosten of interne verrekentarieven. Waar SharePoint en Confluence beperkt blijven in mogelijkheden t.o.v. de hoge kosten is ISO2HANDLE kostenbesparend door het flexibel karakter. De functionaliteiten zorgen ervoor dat je veel zelf kan en mag doen in het systeem, immers is het jouw systeem.

Is er geen capaciteit om het in te richten? Bespaar dan kostbare tijd en start met een template klaar voor gebruik.

Geen IT afdeling nodig voor aanpassingen

Sharepoint en Confluence bieden veel mogelijkheden. De API’s om koppelingen te leggen met andere systemen zijn aanwezig. Hierdoor kun je applicaties toevoegen waarmee je procedures, workflows en webbased formulieren kunt inrichten.

De uitdaging hierin is alleen vaak: “Wie gaat dat doen, wat gaat dat kosten en wanneer heeft onze IT afdeling daar tijd voor?”

Met ISO2HANDLE is er geen technische kennis nodig, kan je makkelijk zelf een systeem inrichten met automatische workflows, formulieren en is mobile ready. Kortom, toegankelijk voor iedereen in de organisatie.

Eenvoudig additionele normen toevoegen

Procedures veranderen, er ontstaan nieuwe brancherichtlijnen of er worden nieuwe normen geïmplementeerd. Het toevoegen van nieuwe informatie aan een bestaand managementsysteem resulteert vaak in het dubbel registreren van bepaalde informatie en het compleet opnieuw inrichten van het systeem. In ISO2HANDLE hoeft dat niet. Elke norm , brancherichtlijn (BRL) of ander registratie kan geïntegreerd worden in hetzelfde systeem. Ook hier kan je gebruik maken van handige bestaande templates.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

ISO2HANDLE werkt al jaren aan vragen vanuit de praktijk die we hebben mogen oplossen. Hierbij werken we samen met een heel netwerk aan partners vanuit de adviesbranche. Zelf liever wat maken? Dat kan! Onze eenvoudige editors zorgen ervoor dat je zelf makkelijk een formulier maakt, workflows met notificaties en publiceer je in een handomdraai procedures die ook te zien zijn op een mobile device.

Voor inzichten draai je rapportages uit gevuld met grafieken die duidelijk informatie tonen. Ook dit doe je met een druk op de knop. Omdat het zo flexibel en onderhoudsarm bespaar je flink op gebruikerskosten. Je maakt ook enkel gebruik van de mogelijkheden die voor jouw organisatie belangrijk zijn.

Hierdoor blijf jij, als certificering adviesbureau, QHSE manager of KAM coördinator in control. Je houdt overzicht, krijgt inzicht door registraties en kan door dashboards makkelijk bijsturen waar nodig.

Koppelingen en in- en exporteren van gegevens

Vaak horen wij “fantastisch”, maar kan ik..

  • via een Single Sign On mogelijkheid mijn eigen gebruikers koppelen aan ISO2HANDLE?
  • documenten die centraal beheerd worden in ISO2HANDLE beschikbaar stellen op mijn Intranet?
  • via een QR code een formulier scannen en daarmee de juiste registratie openen?
  • eenvoudig informatie vanuit een andere applicatie (via API of EXCEL) importeren in ISO2HANDLE?
  • informatie van mijn import ook op mijn dashboard laten weergeven?
  • kan ik dan ook eenvoudig informatie uit Sharepoint of Confluence importeren naar ISO2HANDLE?

Dit kan allemaal. En dit is slechts een greep van de mogelijkheden. Staat jouw vraag er niet tussen?

Stel je vraag

Vragen & Antwoorden

Nee, het hele platform is zonder technische kennis te gebruiken. De dagelijkse gebruikers hebben geen training nodig. De superuser zal vaak na 4 uur trainen de applicatie goed genoeg kennen om er zelfstandig mee aan de slag te gaan.

Onze ervaring is dat de “technische” implementatie van ons platform 1 á 2 dagen de tijd kost. Dit is afhankelijk van het aantal normen en eventuele koppelingen met andere systemen. De norm-inhoudelijke implementatie kost vaak meer tijd. In de praktijk zien we dat veel organisaties nog een combinatie van tools gebruiken om hun certificeringen en normen te managen, zoals Word, Excel, SharePoint en/of allerlei andere tools. Het voordeel van ISO2HANDLE is dat alles in 1 platform wordt geïntegreerd. Wij of een van onze partners begeleiden de organisatie bij het overzetten van de informatie uit het bestaande management systeem en passen samen daar waar nodig formulieren en workflows aan zodat deze passen op de bestaande situatie.

Het overzetten van bestaande informatie kan op verschillende manieren. In de eerste plaats kun je met één druk op de knop Word bestanden automatisch converteren naar webteksten met behoud van styling, tabellen en plaatjes. Daarnaast kun je alle informatie/registraties direct uploaden vanuit Excel.

Ook is er een SharePoint en Confluence importer beschikbaar en hebben wij een overstapservice waarbij wij je helpen eenvoudig je bestaande handboek te integreren op het ISO2HANDLE platform:

Lees meer over onze overstap service

ISO2HANDLE is een platform en door zijn modulaire opbouw super schaalbaar en daarmee geschikt voor alle mogelijke normen, certificeringen, richtlijnen en andere processen. We hebben, in samenwerking met onze partner advies bureaus, meer dan 30 templates van normen beschikbaar, inclusief formulieren en maatregelen. Deze templates kunnen eenvoudig overgenomen worden of als aanzet gebruikt worden voor jouw eigen handboek.
Kijk hier voor een overzicht van alle normen.

Staat jouw norm, certificering of richtlijn er niet bij? Geen probleem, dan maken we die.

Jazeker, ISO2HANDLE maakt het je zo gemakkelijk mogelijk:

  • Het platform is intuïtief in gebruik met zijn modulaire opbouw, uitgebreide templates en drag & drop editors.
  • Onze online Academy met video en uitleg biedt heldere instructies.
  • ISO2HANDLE heeft een uitgebreid partner netwerk met gespecialiseerde adviesbureaus die zowel inhoudelijke over normen alles weten als ook bij kunnen staan in het naadloos op elkaar laten aansluiten van normen, organisatie processen in ISO2HANDLE.

Het is mogelijk om je eigen logo en achtergronden te gebruiken in de applicatie. Daarnaast is de inlogpagina te customizen zodat deze past bij de organisatie huisstijl. Ook is ISO2HANDLE als White label PAAS (Platform as a Service) beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden.

Zelf zien zegt meer dan 1000 woorden

Zelf zien en ervaren zegt meer dan 1000 woorden

Vraag een online rondleiding voor een kennismaking aan

450+ Bedrijven gingen je voor

Plan online rondleiding
450
+ Organisaties
8176
+ gebruikers
84712
+ Nieuwe registraties
633
+ Behaalde certificaten

 

Leave a comment

Contact opnemen

Aanmelden basis cursus

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies

Contact opnemen

Contact opnemen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Whitepaper aanvragen