Skip links

Waarom overstappen van Sharepoint naar ISO2HANDLE? 

Lees de 5 redenen, genoemd door onze klanten die Sharepoint, Confluence en andere systemen hebben ingewisseld voor ISO2HANDLE. 

Tijdens de vele gesprekken die wij wekelijks voeren over de digitalisering van Management systemen krijgen wij regelmatig de vraag “wat zouden voor ons de belangrijkste reden kunnen zijn om over te stappen van ons bestaande Management Systeem in SharePoint of Confluence?”.

Hieronder geven wij 5 belangrijke redenen die wij in de dagelijkse praktijk tegenkomen.

Geen IT afdeling nodig voor aanpassingen

Toegegeven zowel SharePoint als Confluence kunnen veel. De API’s om koppelingen te leggen met andere systemen zijn aanwezig. Hierdoor kun je andere applicaties toevoegen waarmee je Workflows en Dashboarding kunt inregelen en zelfs je webbased formulieren kunt inrichten. En hier zit nu vaak het probleem. “Wie gaat dat doen, wat gaat dat kosten en wanneer heeft onze IT afdeling daar tijd voor?” Deze vragen hoef je je niet te stellen als je met ISO2HANDLE werkt, want alle functionaliteiten zijn op 1 platform, er is geen technische kennis nodig om het systeem in te richten en aan te passen. Hierdoor blijf jij, als certificering adviesbureau, HQSE manager of KAM coördinator, zelf aan het stuur en kun je naar eigen inzicht, makkelijk bijsturen. 

Lage gebruik- en onderhoudskosten

Door de flexibiliteit en het feit dat je niet afhankelijk bent van derden om snelle aanpassingen, door te voeren, zijn de gebruiks- en onderhoudskosten laag. Zo pas je zelf een formulier aan, bouw je workflow met notificaties en herinneringen in een handomdraai en publiceert je je het handboek eenvoudig op een mobile device. Zelfs het draaien van rapportages en het maken van inzichtvolle grafieken doe je met een druk op de knop. Dat alles in enkele minuten. Geen interne verrekentarieven, geen dure licenties voor extra applicaties en gebruikskosten die een fractie zijn van wat SharePoint of Confluence kost.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk

Juist omdat ISO2HANDLE is gemaakt om als Management Systeem te functioneren en niet alleen als een portal om informatie en documenten te delen, is “doelgericht doseren” een drijver, d.w.z. informatie  beschikbaar stellen aan diegenen die het  op dat moment nodig hebben.

Dit zorgt voor overzichtelijke dashboards en pagina’s die alleen dat weergeven wat een gebruiker verwacht te zien en te kunnen doen 

Bijvoorbeeld: niet iedere gebruiker die een klacht registreert hoeft de meest uitgebreide versie van dat formulier te zien. Medewerker 1 vult een korte versie in en de verantwoordelijke voor het afhandelen van klachten kan na onderzoek in hetzelfde formulier extra informatie toevoegen waarna een manager kan bepalen of deze informatie voldoende is om de klacht op te lossen, af te handelen en die zaken uit te zetten (via een maatregelen register)  zodat een dergelijke probleem die ten grondslag ligt aan de klacht niet meer voorkomt. Door één en hetzelfde formulier te gebruiken, wat voor verschillende groepen gebruikers meer of minder velden kent, verhoog je de gebruiksvriendelijkheid, het gebruiksgemak en kun je toch een eenduidige registratie van informatie bevorderen. 

Eenvoudig additionele normen toevoegen

Veel organisaties zijn in beweging. Procedures veranderen, er ontstaan nieuwe brancherichtlijnen of er worden nieuwe normen geïmplementeerd. Het toevoegen van nieuwe informatie aan een bestaand managementsysteem resulteert vaak in het dubbel registreren van bepaalde informatie en het compleet opnieuw moeten opbouwen van het systeem. In ISO2HANDLE hoeft dat niet. Elke norm , brancherichtlijn (BRL), wetgeving of ander soort registratie kan geïntegreerd worden in hetzelfde platform en, daar waar gewenst, samenwerken met reeds bestaande formulieren, dashboards, workflows en documenten. 

 

Koppelingen en in- en exporteren van gegevens

  • Vaak horen wij “Fantastisch”, maar…
  • Kan ik dan ook via een  Single Sign On mogelijkheid mijn eigen gebruikers koppelen aan jullie platform? JA DAT KAN.
  • En kan ik dan ook documenten die centraal beheerd worden in ISO2HANDLE beschikbaar stellen op mijn Intranet. JA DAT KAN.
  • Kan ik dan ook via een QR code iets scannen en daarmee het juiste formulier bij de juiste registratie openen. JA DAT KAN.
  • Kan ik dan eenvoudig informatie vanuit een andere applicatie (via API of EXCEL) importeren in ISO2HANDLE zodat deze informatie ook op mijn dashboard wordt weergegeven. JA DAT KAN.
  • Kan ik dan ook eenvoudig informatie uit Sharepoint of Confluence importeren naar ISO2HANDLE. JA DAT KAN.

Leave a comment

Contact opnemen

    ik wil graag meer weten over

    Aanmelden basis cursus