Skip links

ISO 9001 kwaliteitsmanagement

Kwaliteitsmanagement is voor veel organisaties erg belangrijk. Kwaliteit verhoogt de tevredenheid van je klanten, het levert een win-win situatie op met je leveranciers en kan jou organisatie een modus van groei en ontwikkeling bieden. Het streven naar constante verbeteren van processen van je product of dienst en een hoge mate van betrokkenheid onder jouw medewerkers dragen hieraan bij.

Om ervoor te zorgen dat kwaliteit op een structurele wijze onderdeel wordt van de dagelijkse praktijk, maakt men veelal gebruik van kwaliteitsmanagementsystemen. Een kwaliteitsmanagementsysteem biedt context en biedt inzicht in de samenhang en het verloop van alle activiteiten die te maken hebben met kwaliteitsnormen. Normen waaraan uw organisatie zich kan meten.

ISO 9001 is een wereldwijd bekende standaardnorm voor het managen van kwaliteit. Op basis van deze norm worden kwaliteitsmanagementsystemen ingericht en in de praktijk gebracht. Met behulp van de ISO 9001 norm kan je beoordelen of je daadwerkelijk aan de wensen en behoeften van je klant voldoet. Daarnaast kan je beoordelen of jouw producten en diensten aan de vereiste wet- en regelgeving voldoen. De organisatiedoelstellingen hebben een sterke invloed op de inrichting van het managementsysteem en de daaruit voortvloeiende kwaliteit.

 

Groei en vooruitgang

Het proces van ontwikkeling en implementatie van het kwaliteitsmanagementsysteem kan een cultuur van groei en vooruitgang met zich meebrengen. Het identificeren van verbeteringen, deskundigheid en expertise van jouw organisatie, motiveert om een bijdrage te leveren aan een steeds hogere kwaliteit van de organisatie.

 

Het ISO 9001 certificaat

De evaluatie van de resultaten en activiteiten zijn van wezenlijk belang en maken de toenemende groei van de kwaliteit zichtbaar. Na de externe audit van het kwaliteitsmanagementsysteem door een certificatie instelling kan uw organisatie een ISO 9001 certificaat behalen. Na het behalen van het certificaat kunt uw aantonen dat uw processen, producten en diensten voldoen aan de gestelde eisen van de ISO 9001 norm. Een aantoonbaar bewijs van kwaliteit!

Heb je vragen over hoe u zich kan certificeren volgens de ISO 9001 norm? Of overweeg je om uw organisatie te laten certificeren volgens deze standaard? Neem dan contact met ons op.

 

Leave a comment

Contact opnemen

Aanmelden basis cursus

Je wordt gebeld door

Jan-Kees Harmsen

Implementatie & advies

Contact opnemen

Contact opnemen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Demo aanvragen

Whitepaper aanvragen